Часовници за космически цели

Средата с нулева гравитация и други екстремни условия, с които се сблъскват астронавтите в космоса, изискват употреба на специално тествани часовници за тази цел. На 12 април 1961 г. първият в света космонавт Юрий Гагаран носи часовник Штурманские, което в превод от руски означава На навигатора. Този часовник бил изработен в първата московска фабрика за часовници. През 1964 г. тази фабрика започнала да произвежда часовници с марка Полет, с които били извършени много полети. Часовниците Полет били снабдени с нов хроно механизъм 3113, който имал 23 камъка и с ръчна намотка (43 часа) и бил руската версия на швейцарските часовници Swiss Valjoux 7734 от началото на 70те години на 20 век. Модела часовник Полет 3113 бил носен от астронавти в космоса на борда на руски, френски, немски и украински полети. На ръката на космонавта Валери Поляков часовник Полет 3113 поставя рекорд за най-дълъг престой в космоса в света.
През 60-те години на 20 век много часовници били разработвани и тествани за трайност и прецизност при екстремни условия като температурни промени и вибрации. Модела часовник Omega Speedmaster Professiona бил избран за ползване от НАСА. Часовник Tag Heuer станал първият швейцарски часовник в космоса благодарение на своя модел Heuer Stopwatch, носен от John Glenn през 1962 г. на борда на Friendship 7, който изпълнявал първата орбитална мисия на САЩ. Друг пример е часовникът Breitling Navitimer Cosmonaute, който бил проектиран с 24-часов аналогов дисплей, за да предотврати объркването между АМ и РМ часовете, което в космоса е необходима функция. Този часовник е носен за пръв път от астронавта Scott Carpenter на полет Aurora 7 от May 24, 1962 г. От 1994 г. часовници Fortis са ексклузивен доставчик на мисиите на Руската федерална космическа агенция. Астронавтите на Китайската национална космическа администрация China National Space Administration (CNSA)
носят космически часовници Fiyta.
На най-голямото и престижно световно изложение за часовници BaselWorld през 2008 г. , Seiko продуцират първия в света часовник, проектиран за космическа разходка, наречен Spring Drive Spacewalk. Часовници Timex Datalink са сертифицирани от НАСА за полети и са едни от часовниците на НАСА, използвани за космически мисии. Също така разработени за полети на НАСА са моделите часовници Casio G-Shock DW-5600C и 5600E.

http://www.chasovnici-bg.com/интересно-за-часовниците.html

Часовници

Днес модата на часовниците е също толкова актуална както модата на дрехите или другите аксесоари.Тендинциите при избора на часовник се сменят почти всеки сезон като ни прелагат да изберем най-различни стилове и форми. Не е необходимо да следвате всички тенденции, достатъчно е да знаете основните линии и мотиви за да изберете модел , който съответства на вашите предпочитания. А лятото е най-подходящо да демонстрирате новите си луксозни часовници.

Кои са най-модерните женски часовници?

В много представителни колекции може да забележите модели с доста голям диаметър на корпуса.Склонността към увеличаване на габаритните размери беше забелязана още миналия сезон и както виждаме тя с успех продължава и през текущия сезон .Масивните, дори малко груби часовници особено трогателно стоят на деликатните китки на жените. Как да творят в контраст е привелегия на известните дизайнери Roberto Cavalli, Michael Kors, Jacques Lemans и Dolce & Gabbana.Тези, които са наясно с всички модни тенденции, отбелязват, че ярките богати цветове, съчетани с кристали безусловно избутаха кризисното настроение от последните сезони. Ярките каишки и циферблати, кристали с всички цветове и най-неочаквани цветови комбинации могат да се намерят в почти всяка марка часовници. Водещ дял в ярките цветове имат марки като: Emporio Armani, Жак Lemans, Swatch, Esprit Collection, Moschino, Tommy Hilfiger и много други. Черното и бялото са все още валидни ,но днес са особено популярни total white и total black. Орнаментите на циферблата заслужава специално внимание. Мотивите са заимствани от флората и фауната – друга тенденция на сезона. И колкото по-сложен модел, по-добре!

Кожената каишка е класика в модата на часовниците. Но напоследък, на пиедестала са гривни, и най-невъобразими форми и различни материали. За каишката и гривните, дизайнери избират: кожа, включително и от щраус и скат, змия и крокодил, перли, керамика, сатен, силикон, гума, плат, или се комбинират различни видове (например, Dolce & Gabbana).

Moschino марка въведе нови модели „на плат“, които предизвикаха сензация. Emporio Armani и Fossil създадоха часовници с различни звена за каишката, Salvatore Ferragamo и много други дизайнери създадоха цяла поредица от модели със сменяеми каишки.

Часовници с висулки – мегапопулярна нова тенденция. Имайте предвид факта, че избирайки готови гривни и различни висулки, можете да създадете свой собствен уникален модел!

Инструкция за експлоатация на марковите швейцарски часовници Радо

КВАРЦОВИ ЧАСОВНИЦИ С ИНДИКАЦИЯ НА ДАТАТА
КАЛИБЪР: 111, 113, 115*, 129*, 152,
156, 157*, 160, 161*, 291
* Някои модели на тези часовници не показват датата (бижутерийна версия), при тях са активни само позициите 1 и  3
КОЛЕЛЦЕТО ЗА РЕГУЛИРОВКА ИМА
3 ПОЗИЦИИ
1. Нормално положение
Когато колелцето е притиснато към корпуса (позиция 1), се гарантира, че часовникът е водоустойчив (ако не е повреден).

2. Настройване на датата
Издърпайте колелцето за регулировка в позиция 2, завъртете го по посока на часовниковата стрелка или в противоположна посока (в зависимост от механизма) на желаната дата. Преместете колелцето за регулировка отново в позиция
1.
3. Настройване на времето
Издърпайте колелцето за регулировка в позиция 3 и го завъртете напред или назад, за да настроите желания час. Ако часовникът има секундна стрелка, синхронизирайте секундите, като преместите колелцето за регулировка назад в позиция 1, така че да съвпадне с определен времеви сигнал.

КВАРЦОВИ ЧАСОВНИЦИ С ИНДИКАЦИЯ НА ДЕНЯ/ ДАТАТА
КАЛИБЪР: 114
КОЛЕЛЦЕТО ЗА РЕГУЛИРОВКА ИМА 3 ПОЗИЦИИ
1. Нормално положение
Когато колелцето е притиснато към корпуса (позиция 1), се гарантира, че часовникът е водоустойчив (ако не е повреден).
2. Настройване на датата и деня от седмицата. Издърпайте колелцето в позиция 2, завъртете го по посока на часовниковата стрелка на желаната дата. Завъртете го
обратно на часовниковата стрелка за настройка на желания ден от седмицата.
Върнете колелцето обратно в позиция 1.

3. Настройване на времето
Издърпайте колелцето за регулировка в позиция 3 и го завъртете напред или на-
зад, за да настроите желания час. Синхронизирайте секундите, като преместите ко-лелцето обратно в позиция 1 за съвпадение с определен времеви сигнал.
КВАРЦОВИ ЧАСОВНИЦИ БЕЗ ИНДИКАЦИЯ НА ДАТАТА
КАЛИБЪР: 150, 153, 318, 322, 963
КОЛЕЛЦЕТО ЗА РЕГУЛИРОВКА ИМА
2 ПОЗИЦИИ
1. Нормално положение
Когато колелцето е притиснато към корпуса (позиция 1), се гарантира, че часовникът е водоустойчив (ако не е повреден).

2. Настройване на времето
Издърпайте колелцето в позиция 2 и го завъртете напред или назад, за да на- строите желания час. Ако часовникът има и секундна стрелка, синхронизирайте се-
кундите, като преместите колелцето в позиция 1, за да съвпадне с определен вре-меви сигнал.
КВАРЦОВИ ЧАСОВНИЦИ БЕЗ КОЛЕЛЦЕ
КАЛИБЪР: 964
За настройка на часа върху часовници без колелце използвайте магнитната игла
или приложения магнитен аксесоар, за да натиснете контактните точки в задната
част на кутията (ФИГ. IVb) напред (+) или назад (-), за да настроите желания час. За да придвижвате стрелките напред или назад с по една минута, поддържайте
контакта в продължение на 1 секунда; за 30-минутни корекции, поддържайте контакт за около 3 секунди; за да промените с няколко часа, задръжте контакта за около 4 секунди.
КВАРЦОВИ ХРОНОГРАФСКИ ЧАСОВНИЦИ
КАЛИБЪР: 538*
* При някои модели този часовников механизъм няма 1/10-секундарник.
В този случай точността на разчитане е точно 1 секунда.
КОЛЕЛЦЕТО ЗА РЕГУЛИРОВКА ИМА 3 ПОЗИЦИИ

1. Нормално положение
Когато колелцето е притиснато към корпуса (позиция 1), се гарантира, че часовникът е водоустойчив (ако не е повреден).
2. Настройване на датата

Издърпайте колелцето за регулировка до позиция 2 и настройте датата като прид-
вижвате часовата стрелка напред или назад. За да превъртите с един ден, часова-
та стрелка трябва да се придвижи с 24 часа. Върнете колелцето към позиция 1.
Промяна в часовите зони, лятно/зимно време
Издърпайте колелцето до позиция 2 и го завъртете напред или назад, за да
настроите желания час. Минутите и секундите остават без промяна. Избутайте колелцето назад до позиция 1.

3. Настройване на времето
Издърпайте колелцето до позиция 3. Малката секундна стрелка ще спре да се движи. Настройте точен час, като въртите колелцето напред или назад. Син-
хронизирайте секундите, като избутате колелцето назад до позиция 1, за да съв-
падне с конкретен времеви сигнал.
Хронографски функции
Определяне на часа с точност до 1/10 от секундата за период до 30 минути.
Функция за добавяне Бутон A: старт
Бутон A: спри за отчитане на времето
Бутон A: рестартирай
Бутон A: спри
В края на последната стъпка хронографът показва общото време
Бутон B: нова настройка. Функция междинно време
Бутон A: старт
Бутон B: спри за отчитане на междинното
време. Хронографът продължава да работи.
Бутон B: рестартирай
Стрелките на хронографа догонват изтеклото време.
Бутон A: За последното спиране и изписване на общото време.
Бутон B: нова настройка. Пренастройка на стрелките на хронографа
След смяна на батерията може да е необходимо стрелките да се върнат в
първоначалната им позиция.
Инициализация на 30-минутна тотализаторна стрелка: Бутон B и
зъбното колелце в позиция 2. Инициализация на 60-минутната
тотализаторна стрелка: Бутон А и зъбното колелце в позиция 3
Инициализация на стрелката за 1/10 от секундата: Бутон B и колелцето в позиция 3
Кратко натискане : Премини с едно движение напред
Продължително натискане : Бързо движение напред на стрелката
КВАРЦОВИ ХРОНОГРАФСКИ ЧАСОВНИЦИ
КАЛИБЪР: 541
ЗАВИНТВАЩО СЕ КОЛЕЛЦЕ
Някои модели имат завинтващо се колелце. При такива модели колелцето
трябва да се отвинти преди да се използва за някакви настройки. След
като се извършат желаните промени, колелцето трябва да се върне в позиция 1
и отново да се завинти към часовника. Позиция 1 е началната точка за всички
манипулации с колелцето за всички модели.
КОЛЕЛЦЕТО ИМА 3 ПОЗИЦИИ
1. Нормално положение
Когато колелцето е притиснато към корпуса (позиция 1) или завинтено, се
гарантира, че часовникът е водоустойчив (ако не е повреден).
2. Настройване на датата
Издърпайте колелцето в позиция 2 и настройте датата, като движите
часовата стрелка напред или назад. За да промените времето с един ден часовата
стрелка трябва да се премести с 24 часа. Избутайте колелцето назад до позиция 1.

Промяна на времевата зона, лятно/зимно време
Издърпайте колелцето до позиция 2 и го завъртете напред или назад до желания
час. Минутите и секундите остават непроменени.
Избутайте колелцето обратно в позиция 1.
3. Настройване на времето
Издърпайте колелцето до позиция 3. Малката секундна стрелка ще спре да
се движи. Времето се настройва като се завърта колелцето напред или назад.
Синхронизирайте секундите като върнете колелцето до позиция 1, за да съвпадне с определен времеви сигнал.

Часовници като един необходим аксесоар

Някои хора смятат, че аксесоарите не са от голяма значение за външния им вид. Но понякога да избереш подходящ аксесоар се оказва не лека задача. Обикновенно именно детайлите завършват цялостната концепция на имиджа на един човек. Точно те са тези, които издават неговия характер, предпочитания и вкус. Ето защо не трябва да пренебрегваме малките детайли, а именно обратното – да се стремим да ги синхронизираме със собствения ни стил.

Един от аксесоарите, който съпътства ежедневието ни е часовникът. Основната му функция, а именно да показва точен час, не е единствена. Той може да се разглежда също като аксесоар, който трябва да е съобразен с начина, по който изглеждаме. Затова трябва да бъдем внимателни при избора на ръчен часовник. За предпочитане е да имаме два – един ежедневен и един елегантен. Хората с по-екцентричен вкус могат спокойно да намерят нещо и за себе си. Днес производителите на часовници ни представят богата гама от всевъзможни по дизайн и функции продукти, които задоволяват и най-претенциозните вкусове. Така например може да си купите ръчен часовник с еротични или пък флорални мотиви. Всичко е просто въпрос на лични предпочитания. Не забравяйте, че именно аксесоарите, които носите могат да издадат що за човек сте. Така че обръщайте им нужното внимание, за да сте сигурни, че ще оставите добро впечатление.

Модата е нещо, което много от нас, и особено дамите, следват. Тя се развива с всяка изминала години с годишните модни тентенции, които целят да удовлетворят нуждата на хората да бъдат различни, да подменят старите вещи с нови, по-модерни, да внесат нов стил и красота в своя външен вид. Това е предпоставка в стремежа да се представи нещо ново или подобрено забравено старо нещо да се реализира голямо разнообразие от идеи, модни линии, които да са все по-добри и усъвършенствани от предишните и така да подтикват все повече хора да следват новите модни тенденции, дори да са обсебени да са първите, които ще изглеждат различно, следвайки дадена нова модна тенденция.

Модата присъства усезаемо не само в облеклото, но и в аксесоарите. Часовниците, като популярен и изискан аксесоар, също са подвластни на модните тенденции. В това можем да се убедим каква голяма разлика има между днешните и старите модели мъжки часовници или дамски часовници, дори само от преди няколко години. Всички представители в часовникарската индустрия се надпреварват освен да бъдат с крачка напред в технологичното изпълнение на часовниците, а и във визията както на мъжки часовници, така и на дамски часовници. В резултат на това са се появили часовници с разнообразен стил: елегантни часовници, спортни часовници, спортно-елегантни часовници, които да задоволяват всеки вкус и предпочитание. През лято 2011-та изключително популярни и модерни бяха часовници с led дисплей, както и часовниците със силиконови каишки в различни цветове.

Разбира се има и огромно разнообразие на класически модели мъжки часовници и дамски часовници за тези потребители, които не се ангажират да спазват всяка година различните модни тенденции и залагат на класиката. Постоянното развитие и усъвършенстване на материалите, формите, цветовете на часовниците ги прави все по-предпочитан аксесоар от мъжете и жените, които носейки ги, придават завършен вид на своята визия и стил.

Източник : http://chasovnicite.wordpress.com/

Швейцарските часовници (Swiss Made)

Малко въпроси имат еднозначен отговор. Но въпросът, Кои са най-качествените часовници, е от тях. Всеки, без да се замисли, ще отговори швейцарските. Но защо именно те са най-надеждните, дълговечните и поради тези причини – и най-популярните. Веднага ще ви отговоря – традиции и държавна политика. Швейцарските часовници са не просто качествени и уникални, те са създадени на първо място под много строг контрол на качеството, традиции и майсторство. Купувайки швейцарски часовник, вие може въобще да не се притеснявате за качеството, защото там контролът е уреден на законодателно ниво. Ако на часовника е написано произведено в Швейцария и, разбира се, ако надписът е оригинален – качеството на този часовник е защитено със закон. За да си производител на часовници в Швейцария и да получиш правото да гравираш на часовника Swiss Made, е необходимо да спазваш определени стандарти и това е описано в Закона за защита на търговските знаци и марки. Законът описва някои минимални изисквания за производство на часовници, при спазването на които часовникът гордо може да се нарече швейцарски – механизмът трябва да е швейцарски, да е поставен в Швейцария, производителят да е направил окончателната проверка на часовника в Швейцария. В закона е описано и самото понятие швейцарски механизъм, той се счита за швейцарски, ако всички етапи на сглобяването му са извършени в Швейцария, механизмът е минал окончателна проверка в Швейцария, не по-малко от 50% от производствените разходи и компоненти са били направени в Швейцария.

Напоследък има много допълнителни маркировки на часовниците, съдържащи думата Swiss.

Ако механизмът на часовника е швейцарски, но самият часовник е бил сглобяван извън пределите на Швейцария, към думата Swiss в маркировката се добавя “movement” – задължително и без изключение, това е указано в законодателството. Това се прави, за да не може производителят да въвежда в заблуждение потребителя. Има и много други маркировки, които съдържат Swiss, но единствената, която означава наистина оригинален швейцарски часовник е Swiss Made. Тъй че, когато купувате, четете!

Източник : Часовник.инфо

Часовниците и тяхната история

Цивилизацията се е опитвала винаги да изчисли времето като регистрира движения или спокойната тишина. Предците ни са се опитвали да изчислят времето, за да организират живота и пътешествията си. Античните цивилизации са изчислявали времето според деня и нощтта, както и според лунните цикли. Малко по малко предците ни са открили инструмент, с който да отделят времето чрез сянка, което е било доста точен метод за онва време. Часовниците започват да сществуват. Първо слънчевия часовник е показвал времето посредством слънцето и неговото движение на плоска повърхност с нещо подобно на часовник върху нея. Археолозите откриват, че китайците са деляли времето още 3000 години преди христа, както и инките и египтяните. тези първобитни часовници обаче не работели през нощта или през облачни дни или дори на здрач или в зори.

Модата на дамските часовници

През лятото на 2011 са модерни ръчни часовници с големи циферблати. Часовникът вече се избира в цвят, който се съчетава удачно с тоалета.
Скъпият часовник се купува, за да се подчертае положението в обществото. Часовниците от благородни метали със скъпоценни камъни са любими на бизнесдамите, но през лятото на тази година те трябва да са и необикновени.
Модерният дамски часовник е за стилната модерна жена, която иска да допълни образа си със скъп и необикновен часовник, който отразява нейната индивиуалност и оригиналност.

Фантазията на дизайнерите е толкова обширна, че часовника заменя гривна, колие и пръстен. Модата на дамските часовници се сменя както модата на обувките и дрехите.Големият корпус на часовника отличава тази година този аксесоар, който по големина превъзхожда много мъжки модели. Констрастът с нежната дамска ръка е в полза на нежните създания.
През тази година са модерни часовниците от титан, керамика, карбон, каучук, както и златните, които ще са модерни и актуални винаги. Металните модели са подходящи за офиса и за парти.
Оригинално е съчетанието на стомана с диаманти, което е разкошно допълнение към вечерния тоалет. Розовото злато е актуално за дамските часовници през това лято.
Модерни са ярките тропически нюанси – фуксия, наситено лилаво, лайм, в съчетание с кристали. Друго актуално съчетание е златно с черно, както и чисто бяло в съчетание с прозрачни камъни.
Универсалното черно си остава популярно, но нежната изработка на черните модели им придава романтика и нежност. Розовото е актуално за часовниците, като тази година са модерни двуцветните циферблати.

Автор: Мегамол за часовници www.chasovnici-bg.com

Ръчни часовници – изобретатели на часовници

Знаете ли, че българин е изобретил дигиталния ръчен часовник? Вероятно много малко хора знаят този факт, но действително българинът Петър Петров (или Питър Петроф както е световно известен), който е обявен за враг на България и осъден задочно на смърт по времето на комунистическия режим, създава този вид часовник. Той напуска България през 1944 г., за да учи инженерство в Германия и повече не се завръща в родината си, тъй като семейството му е преследвано и хвърлено в затвор заради политическите си убеждения. Устройва се в САЩ, където е приет да работи за НАСА. Впоследвтие основава своя компания, която прави 2 изобретения, който му носят световна слава – първият дигитален Мъжки часовник и първият безжичен монитор за сърце. Днес оригиналът на този часовник се пази в известен музей във Вашингтон. Разбира се той е автор и на редица други важни изобретения със световна значимост. Изобретяването на дигиталния часовник има голямо значение в часовникарската индустрия. Продавайки патента на дигиталния часовник на японците, технологията достига и до швейцарците и така постепенно започва масово производство на такива часовници от производителите на часовници. Днес съществуват много марки и модели дигитални мъжки часовници и дамски часовници. Достатъчно е да посетите магазин или онлайн магазин за часовници и имате възможност да изберете сред голямо разнообразие не само от дигитални, но и от механични часовници. Изборът ви ще зависи от вкуса и предпочитанията ви и от това дали търсите мъжки часовници или дамски часовници.

Съвет при покупката на мъжки часовник или дамски часовник

Какъв трябва да е механизмът на часовника?

Кварцовите часовници са най-масовите произвеждани часовници днес. Те са близо 90 % от всички часовници, произвеждани в целия свят в днешно време. Тези мъжки и дамски кварцови часовници са значително по-опростени и по-евтини от всички останали часовници. Кварцовите часовници нямат нужда от навиване или от каквото и да било специално внимание. Поддръжката им е изключително проста, а ремонтирането им е евтино. Захранват се от кварцов кристал и батерия. Часовниците с батерия са доста точни и не дават почти никакво отклонение. Обикновено дават само около минута на година.
За хората, които държат на класиката, перфектният вариант са мъжки часовник или дамски часовник с механично или автоматично навиване. Механичните часовници са изградени от минимум 130 компонента в механизма. Това ги прави по-трудни за обслужване, а и ремонта на такъв механичен часовник е цифромания. Ако искаме часовникът да върви идеално, не трябва да забравяме да си го навиваме. Изключение правят случаите, в които часовникът има самонавиващ се механизъм, задвижван от силата на гравитацията при движенията на китката. Не трябва да забравяме, че механичните дамски часовници или мъжки часовници подобно на луксозните автомобили се нуждаят от смазване и почистване на всеки 3-4 години.

Какъв трябва да е металът на часовника

Оригиналните и маркови часовници и дамски часовници са направени от стомана, позлатени са с 14 или 18 каратово злато, което се води по стандарт PVD покритие, позлата на часовника от платина или пък в комбинация от някои от изброените материали – нарича се биколорно PVD покритие. Всеки материал има специфични свойства. Златото е по-мек материал от стоманата и би могло да се надраска доста по-лесно. Въпреки това е най-често избиран материал заради ефекта, който създава. Платината също е често използван материал от престижни марки, тъй като е най твърдият и най-редкият от всички цветни метали. Неръждаемата висококачествена стомана и титаният са издържливи метали, които се ползват за направата на спортни мъжки часовници и дамски часовници.

Добре е да се знае, че цената невинаги е определяща от материалите, използвани за корпуса, верижката и циферблата. Често от 50 до 75 % цената на часовника се определя от неговия механизъм, разположен в корпуса на часовника. При Швейцарските часовници с допълнителни функции като датник, хронограф, компас и други функции, броят на частите, които се използват за направата на механизма, може да достигне до 600. Огромното количество труд, което е вложено за направата на механизма от толкова малки частици, има определящо значение за крайната цена на часовника.

Автор: Мегамол за часовници www.chasovnici-bg.com

Часовници Casio – мъжки и дамски часовници Casio

Часовниците Casio са добре позната марка часовници на всички. Casio е години наред водеща фирма за производство на масови часовници. Имат богата гама от модели – спортни мъжки и дамски часовници, класически и елегантни часовници, официални часовници и часовници с различни измервателни уреди и функции като барометър, алтиметър, термометър, хронограф и хронометър, аларма, датници, часовници със соларни батерии и автоматични часовници с вечен календар. Часовниците Casio са произведени от висококачествени материали и вътрешни компоненти. Верижките и корпусите на часовниците са направени от висококачествена неръждаема стомана, каишките са или от силикон или от естествена кожа. Мъжките и дамските часовници са подходящи за всеки стил и вкус. Часовници Casio имат различна степен на водоустойчивост в зависимост от модела от 3 до 20 бара. Серията часовници Casio G-Shock е със спортни модели часовници, които са удароустойчиви и издържат до 20 бара налягане водоустойчивост. Серията ProTreck са часовници с измервателни уреди – компас, алтиметър, барометър и термометър, като на повечето модели часовници сверяването е чрез сателит ( часовници с радиосигнал ), като не се изисква механично сверяване на часовника – всичко става автоматично, дори и при смяната на часа. Часовниците на Casio Edifice са предимно мъжки спортни модели часовници. Те издържат до 10 бара налягане и повечето модели имат вграден хронограф. Часовниците Beside пък са класически, ежедневни и елегантни мъжки и дамски часовници, подходящи за ежедневието. Модната серия на Casio – Sheen са елегантни или спортно елегантни часовници за жени с фешън визия и актуални модели. Касио имат и серия часовници, направени от титан. Серията часовници е Lineage и са класически модели с верижки и корпуси от титан. Часовниците с верижки от титан са леки и изключителни здрави и надеждни часовници. Всеки часовник Casio има механизъм, японско производство – надежден и точен часовников механизъм Miyota. Часовниците Casio са с две години гаранция и доставката е безплатна към клиента. Часовниците се изпращат в кутия с логото на Casio. Последната серия часовници на касио е Gold Label. Часовниците са с агресивен спортен дизайн, с позлатени верижки или чиста оксидация. Те са с по-висок ценови клас, но качеството което е вложено в тези часовници надминава цената на самия часовник. Богатата гама мъжки и дамски часовници на Casio е най-търсената от потребителите. Часовниците са точни и качествени и са тествани индивидуално. Поръчайте Вашия часовник Casio от онлайн магазин за мъжки и дамски маркови часовници.