Описание на едни от най-известните масови марки часовници от среден клас.

Casio

Ръчните Часовници Casio са в широк диапазон на избор. Мъжките Часовници Casio и дамските модели Часовници Casio са изработени от висококачествени материали и вътрешни компоненти. Различните степени на водоустойчивост позволяват носенето на Часовника при ежедневна употреба и в екстремни ситуации. Мъжките Часовници и Дамските Часовници на марката Casio са с верижка от неръждаема висококачествена стомана, каишка от естествена кожа или силикон. Часовниците Casio са подходящ подарък за всеки мъж или жена.

Diesel

Марката Diesel е сред най-популярните дизайнерски марки часовници в света. Тя създава мъжки и дамски модели часовници за хора с нестандартен стил и различно мислене. Носейки часовник Дизел, всеки мъж или жена придобива страхотна и уникална визия. Часовниците Diesel винаги изпъкват и се забелязват на ръката на притежателя си благодарение на масивните размери, екстравагантния спортен дизайн и нестандартните форми на часовника. Посланието “Time to be brave”, което марката отправя към своите потребители, напълно отговаря на визията на часовниците Diesel. Те са желан аксесоар за всеки, който притежава свобода в мисленето и смелост да следва дизайнерската линия на марката часовници Дизел.
Дамските и мъжките модели часовници Diesel имат подчертан спортен и спортно-елегантен дизайн. Освен това часовниците са изработени от висококачествени материали и имат две години гаранция.

Festina

Компанията е основана в Швейцария през 1902 г., като днес е извоювала и се радва на безупречна репутация в света на часовниците. В средата на ХХ век часовници FESTINA се превръщат в една от най-популярните марки на европейския пазар: Франция, Испания, Германия, Италия, а в края на 90-те години FESTINA стремглаво си пробива път и трайно се налага на часовникарския пазар в Америка.
Днес компанията има офиси в 85 страни на пет континента и има персонал от около 2000 служители. В момента FESTINA съчетават отлично европейско качеството на изработка и прецизност на работа, което им позволява да предлагат на крайните потребители най-доброто съчетание на качество и цена. Със своите фабрики в Швейцария (Herbetsvil) и Испания, FESTINA концентрира всички продукти по своя огромен ултра модерен терминал в Барселона и след това ги разпределя по целия свят. Дори и при производството на повече от един милион часовника годишно, FESTINA обръща максимално внимание към всеки детайл на движението, многократно тестване на часовниците преди изпращането им към търговската мрежа. Всички модели, създадени от компанията, преминават качествен контрол. Специален отдел по дизайн следи най-новите модни тенденции при часовниците, като влага винаги актуални акценти, пречупени през отличителните и характерни за марката атрактивни виждания в дизайна.
Днес часовници FESTINA са лидер при марковите часовници в средния ценови диапазон и въпреки факта, че историята на марката Festina датира от над сто години, компанията смята, че голямото бъдеще на Festina все още е напред. Всяка колекция дамски и мъжки часовници има своя собствена история и свои отличителни черти, но ги обединява стремежа на марката да внуши на феновете си по целия свят емоции като уникалност, изтънченост, свобода и страст. Марката часовници Festina обръщат голямо внимание към спорта и неговото развитие като спонсори или Official Timekeepеrs в спортове като хокей, маратони, колоездене и др., като сред най-големите събития са обиколките по колоездене Tour de France, Tour de Suisse, Tour de Poland, La Vuelta, Giro d’Italia и др.

Festina може да видите в онлайн каталога chasovnici-bg.com

Ice WatchДамски и мъжки оригинални часовници Ice Watch. Часовниците Ice Watch са пластмасови часовници с пластмасови корпуси, пластмасови верижки или силиконови каишки. Всъщност това е запазения дизайн на тази марка часовници. Екстравагантни часовници, спортни и Fashion модели часовници, подходящи както за мъже, така и за жени. Марката предлага и часовници в унисекс вариант. Часовниците са пъстри и в различна цветова гама. Те са подходящи за носене във всеки сезон. Гаранцията на марката часовници Ice Watch е двегодишна и се поддържа от официалния представител за България.

Jacques Lemans

Часовници Jacques Lemans
Тази марка часовници е за хората със спортен дух. Часовниците на Jacques Lemans са предимно Мъжки и Дамски часовници със свежа и актуална спортна визия. Марката часовници се състои от 5 серии часовници – серия часовници Classic, която е с гама от класически и елегатни мъжки и дамски модели часовници, серия Часовници La Passion – Дамски часовници за стилните и елегантни жени, серия часовници Geneve, която е с швейцарски механизъм и по-висок ценови клас часовници, серия часовници Sport – Мъжки часовници и Дамски часовници със спортна визия и уникален спортен дизайн в структурата на часовниците и уникалната серия часовници Formula 1 – за любителите на бързите коли, силните усещания и спортния дух. Жак Леманс Часовници са изработени от стомана с високи показатели, каишки от естествена кожа или силикон. Повечето модели часовници са позлатени часовници от позлата с розово или руско злато, а в някои модели на часовниците са вградени и нишки от карбон. Часовници Jacques Lemans са един добър подарък за мъже и жени.

Nautica

Часовниците Nautica имат характеристиките на морски часовници не само заради тяхната висока степен на водоустойчивост, но и поради тематичния им морски дизайн. Дори името на марката, произлизащо от латинската дума Nauticus, което означава кораб, подчертава отличителния стил на тази марка часовници. Nautica са създадени за динамичните хора, които обичат водата и съприкосновението с нея, което от своя страна поражда афинитет и към водоустойчивите часовници. Със своите степени на водоустойчивост от 10 BAR или 20 BAR, както и с висококачествената си изработка, моделите на Nautica позволяват плуване и гмуркане не само в сладка, но и в солена вода. Това ги прави подходящи за спортове и хобита като плуване, гмуркане, риболов, яхтинг, сърфинг, уиндсърфинг, каране на джет и още много водни приключения.
Не само функционалните възможности на часовниците впечатляват, но и комбинацията на спортен и елегантен дизайн, което дава възможност на всеки да открие това, което търси. Въпреки че мъжете са по-активни по отношение на приключенията по вода, наред с мъжките, създават и дамските водоустойчиви часовници за жените, излизащи извън границите на обикновената домакиня. Носенето на часовник Nautica носи усещане за неограниченост и реална възможност вашия часовник да ви последва по земя, въздух и вода. В исторически план компанията производител на часовници Наутика не спира да експериментира и прилага иновативност, като през годините създава редица патенти за механизми и други спецификации.

Orient

Марка часовници, доказала своето качество години наред.
Часовниците Orient са доставени от официалният представител на Orient за България.
Мъжки и Дамски маркови часовници Orient. Всички часовници от тази марка са с безплатна доставка, опаковани са в оригинална кутия с логото на марката часовници Ориент и 2 годишна гаранция. Мъжките Orient и дамските модели часовници на ориент са с кварцов или автоматичен самонавиващ се механизъм. Изработката е от висококачествени материали. Ориент имат и модели позлатени часовници. Разгледайте и изберете подходящият за Вас часовник от серията на Orient Мъжки и Дамски часовници.

Pierre Cardin

Роденият в Италия Пиер Карден бил известен с футуристичен дизайн и безупречна изработка на своите продукти. След като работи при Christian Dior, талантливият дизайнер създава своя собствена линия на луксозни дрехи и аксесоари, включително часовници. Сред огромното предлагане на марки, дизайнерските часовници Pierre Cardin се открояват поради своята художествена линия и брандинг на лукс. Експериментирането с правилата на дизайна е това, което поддържа мъжките и дамските модели Pierre Cardin да изглеждат винаги нестандартно и свежо. В своята история марката Pierre Cardin е най-известна първоначално с линията си висша мода дрехи. В последствие акцентите на новаторски дизайн се насочва освен към дрехите и към аксесоарите. Днес Пиер Карден предлага часовници с разнообразие от модели с избор на конвенционален или модерен стил за мъже и жени. Въпреки че часовниците се фокусират основно върху стила, някои модели притежават и сложни функции. Мъжките часовници с хронограф на Pierre Cardin позволяват засичане на време, както и показване на датата. Този избор на мъжки Pierre Cardin в различни стилове осигурява подходящ спортно-елегантен часовник-хронограф или официален мъжки часовник от Pierre Cardin, както и неангажиращи модели за мъже. Дамските модели Pierre Cardin подчертават разбирането на марката за модата. Тези дизайнерски часовници обикновено разполагат със златен корпус от висококачествена стомана с черен или бял циферблат. Можете да избирате между нежни дамски часовници с малки корпуси или големи, смели форми на корпуса с акценти като инкрустирани камъни и кристали, изобразяващи логото на дизайнерската марка Pierre Cardin .

Swatch

Мъжките и дамските часовници марка
Swatch са предпочитан аксесоар за мъже и жени. В нашия онлайн магазин за часовници предлагаме богат избор на Швейцарската марка часовници Swatch. Часовниците Swatch са направени от качествени материали – верижка и корпус на часовника от неръждаема стомана, минерал кристал стъкло или сапфир кристал стъкло на часовника. Швейцарските часовниците Swatch притежават различни функции – часовници с датник, ден от седмицата, 24 часов часовник и часовници със различни степени на водоустойчивост. В нашия сайт ще откриете спортни часовници Swatch за мъже, дамски елегантни часовници Swatch, мъжки електронни часовници с оригинален швейцарски механизъм.

Timex

Мъжките Часовници и Дамските Часовници от марката Timex са изработени от висококачествени материали – верижка и корпус от твърда неръждаема стомана, каишки от естествена кожа, минерал кристал стъкло и надежден механизъм, изработен специално за марката Часовници. Часовниците са с уникален и неповторим мъжки и дамски дизайн – стилни, елегантни, ежедневни и спортни часовници, подходящи за всеки тип мъже или жени. Моделите Мъжки часовници и дамски часовници притежават функции като дата, хронограф, ден от седмицата, 24 часов часовник и запазената функция на марката Timex – INDIGLO луминисцентно осветление за ярко осветяване на циферблата на часовника. Разгледайте и изберете подходящият за Вас мъжки часовник или дамски часовник от серията на Timex часовници. Един страхотен подарък, на който всеки мъж или жена би се зарадвал.

Tissot

Историята на дълголетната марка Tissot започва в Швейцария през 19 век, когато в 1853 година баща и син с фамилия Tissot започват изработката на едноименните часовници. Първоначално се специализират в производство на джобни, а малко по-късно и на ръчни часовници. Не случайно Тисо придобиват славата на едни от най-известните и познати имена в швейцарската часовникарска индустрия. Уникалността на тези шедьоври на швейцарското часовникарство се крие от една страна в многообразието от дамски и мъжки часовници. По този начин марката Tissot осигурява избор на луксозни часовници за по-заможните си клиенти, както и на тези, които желаят да притежават швейцарски часовник на по-достъпна цена. Някои от най-уникалните и престижни модели на Tissot са златните часовници от 18-каратово масивно злато, позлатените часовници с 18 карата злато, часовниците с диаманти, часовниците с тъчскрийн технология и лимитираните серии часовници. Сърцето на Tissot представлява изключително надежден и прецизен швейцарски механизъм – кварцов или самонавиващ. Така изкусната швейцарска изработка на часовниците се допълва и от швейцарските механизми във варианти на кварцови и механични часовници. Tissot е марка, която държи на своите традиции и безупречното си представяне пред потребителите на качествени маркови часовници. Вниманието към детайла е изразено в естетика и лукс от самия часовник до неговата опаковка. Уникалната голяма кутия на моделите Tissot с оригинален дизайн включва книжка с историята на марката, цветен каталог на актуалните модели часовници, както и велурена торбичка за съхранение на часовника. Заемащи челни позиции в швейцарската часовникарска индустрия, Tissot се радват на заслужено спечеленото в продължение на 150-години съществуване име на престижни swiss made часовници.

Вашият коментар

Filed under Casio

Различия между аналогови и дигитални часовници

След огъня и колелото, часовниците могат да се считат за най-значимото изобретение на човека. Без часовници, не би била ясна посоката, в която по-нататъшното развитие на човека ще продължи. От времето на тяхното създаване, те стават почти необходимост за гладкото преминаване на деня. Следенето на време е значимо явление от древни времена и до днес. От най-ранните часовници до сегашните сложни механизми е изминат дълъг път. Докато тази вековна еволюция се отнася до аналоговите часовници, чиито стил и дизайн еволюира с напредъка в технологиите, то от появата си през 1970 г. дигиталните часовници стават моментален хит. Това е така, защото за разлика от аналоговите, при дигитални часовници просто трябва да видите часа вместо да трябва да го определите по час, минути и секунди чрез разчитане показанията на стрелките. Към настоящия момент, цифровата технология има по-широко използване.

Различия между аналогови и дигитални часовници. Аналоговите часовници са традиционната форма на часовник, при който поредица от цифри показват времето посредством стрелки. Цифровите часовници от друга страна използват поредица от цифри, за да показват времето, които се изобразяват на екран, без да е необходим допълнителен елемент като стрелка или нещо подобно. При аналоговите часовници, времевите интервали се измерват в римски цифри, арабски цифри, индекси или комбинация от числа и индекси. При цифровите часовници, точното време се появява като числа. В аналоговите часовници, числата са подредени в кръгъл диск и въртящите стрелки сочат цифрите за измерване на времето. При електронните часовници, времето се показва като цифри, като 4: 30, 17:20 часа и т.н.  Стрелките при аналоговият тип имат различна дължина и се въртят с различна скорост. Стандартно стрелките са 3 – за час, минути и секунди. Дигиталните часовници имат възможност за добавяне на много сложни функции като компас, алтиметър, барометър, калкулатор, GPS и много други. Някои от тях дори имат опция за свързване към компютъра за изтегляне и качване на данни, да свързване към телефона и т.н. Цената на дигиталните часовници зависи от броя и качеството на функциите, които включват. Те са по-лесни за употреба, тъй като без да се налага разчитане, виждаме часа веднага до точната секунда. Някои марки като Casio поддържат голяма гама от дигитални часовници от много евтини до много сложни и скъпи. За евтините модели се използват материали като пластмаса, плексиглас стъкло, по-непластичен силикон за каишките, което да поддържа ниската цена. Най-скъпите дигитални часовници Касио пък са изработени с висококачествени материали на базата на най-новите съвременни разработки и технологии.

Повече модели аналогови и дигитални часовници може да видите в онлайн магазин Chasovnici-bg.com

Вашият коментар

Filed under Casio

Защо часовници ?

Часовниците са измислени преди много години. Те с течение на времето са претърпели доста промени и иновации. Отначало за били на мода кулните часовници или така наречените фасадни часовници. После може би през 15-16 век са били на мода настолните часовници с махало, кукувица. Това са били едни наистина доста големи, тежки и масивни часовници за бита, които са се монтирали до стените. Сега на мода са ръчните часовници и вече часовниците от миналото като фасадните и настолните часовници са позабравени и малко хора ги използват вече. Тук идва модата и страхотната конкуренция на ръчните часовници. През 18 век е началото на масовото производство на часовници за ръка, а през 19 век и по-точно 50-те години на 19 век влизат в употреба и един нов вид часовници – това са дигиталните ( електронните ) часовници. Техен изобретател е Петър Петров, българин, който за съжаление не успял да патентова това свое изобретение в България, а се наложило това да стане в чужбина. Днес конкуренцията в производството на часовници с трашно голяма, без значение дали самите часовници са дигитални с електронни числа, или аналогови на стрелки. Буквално всеки час излиза някой нов модел часовник, който е със агресивен дизайн, защото днешното разбиране за мода е точноц това – големи и масивни мъжки или дамски часовници в различни цветове и възможно най-готин дизайн.

Тенденциите в света на часовниците се менят през няколко години. Ето това лято например на мода бяха силиконовите цветни часовници. Преди няколко години на мода бяха LED часовниците с тъмен дисплей. Все още не се знае каква ще бъде часовникарската мода след няколко години, но отново ще бъде в дизайн, привличащ човешките погледи и въображение.

Днес много малко хора носят часовник на удобство. Повечето хора наблягат на часовници – аксесоари. Един колега много добре е описал това явление в една негова статия  за това, защо хората днес казват, че предпочитат мобилните телефони пред часовници – ако имате интерес – прочетете тази статия на часовници

Вашият коментар

Filed under Часовници

Мъжки часовници Casio

В днешно време часовниците се използват повече като аксесоар и бижу, отколкото като функционална вещ, която показва актуалното време. Съществуват многи марки мъжки часовници и дамски часовници с различен дизайн, различна изработка, различна цветова комцинация и различен механизъм. Днес все повече се залага на това как изглежда часовника и с какъв дизайн е, отколкото неговото име или престиж.
Има една марка часовници, която много добре е позната на пазара. Дълги години изкарват на пазара нови модели ръчни часовници. Часовници Casio залагат на ежедневния дизайн или пък в другата крайност – екстремно спортни мъжки часовници или дамски часовници. Casio са изработени от качествени материали, а механизма на часовника е оригинален японски механизъм Miyota. Часовници CASIO имат много серии мъжки и Дамски часовници Casio. Серията Beside са по-официални часовници, серията часовници Casio edifice са мъжки часовници със спортен дизайн. Серията Casio ProTrek са мъжки часовници с вградени измервателни уреди. Дамската колекция часовници е Casio Sheen – елегантни дамски часовници с инкрустация на камъни и циркон. Другите дамски часовници на Casio са часовниците Casio Baby-G, които са удароустойчиви дамски часовници със водоустойчивост до 20 бара налягане.
Дизайна на Мъжките часовници Casio и дамските часовници Casio е съвременен и актуален и поради тази причина марката Casio се предпочита от много хора. Цените на часовниците са доста приемливи и всеки човек с нормални доходи може да си позволи дамски или мъжки Часовник Casio.

Вашият коментар

Filed under Часовници

Какъв часовник ни подхожда ?

Във времето, в което пазарът буквално прелива от продукция, ориентацията в космическото разнообразие от стоки се превръща в истинско предизвикателство за клиента. А всеки от нас, независимо от това в какъв бранш работи, в една или друга ситуация влиза в ролята на клиент. Главозамайването е гарантирано – от бясно надпреварващи се цени, реклами, промоции, дъмпинги и какви ли не още пазарни трикове. В цивилизованите и силноразвити държави по-високата цена е гаранция за по-добро качество. Този еталон обаче не важи за страни, които тепърва градят пазарната си икономика. И все пак в многообразието на пазара има ориентири.

Човек винаги е изпитвал нуждата да контролира и измерва времето и винаги е търсил различни начини за това. От романите и филмите знаем за слънчевите и за пясъчните часовници. Първите и днес са атракция – дори в някои свръхмодерни мегаполиси, а колбите с пясък са се превърнали в пазарен сувенир. Съвременните часовници в различните си модификации са претърпели доста дълга еволюция, за да достигнат до формата, позната днес. Макар часовникарската индустрия в съвременната си форма да се заражда в Германия, в наши дни е прието да се счита, че страната на часовниците е Швейцария.

Мъжки часовници

Часовник

Критерий е неговият стил, дизайн, технология, марка? Отговорът е комплексен и е неизбежна комбинация от всички тези фактори.Първо, нека си отговорим на въпроса за какво ни е часовникът. За измерване на времето, естествено. Това е неговата основна функция. Днес обаче срещаме хора, които притежават по два и дори повече часовници. Задавали ли сме си въпроса защо? Отговорът също не е еднозначен. Явно човекът носи часовник не само и единствено заради отчитане на времето. Притежанието на два и повече часовника е може би стремеж на човека да изрази, да покаже различни части от себе си, на различни места, по различно време. В известен смисъл часовникът се превръща в бижу, в белег дори на социален статус. Особено ако е скъп и марков. Статистиката сочи, че годишно се произвеждат 1,2 милиарда часовника. При това изобилие от стилове трябва да направим най-добрия избор. Не е толкова лесно. Какво и как да гледаме и оценяваме в един часовник?

Кварцовите часовници са близо 90 % от всички часовници, произвеждани днес. Те са значително по-опростени и по-евтини от всички останали. Нямат нужда от навиване или от каквото и да било специално внимание. Захранват се от кварцов кристал и батерия. Изключително акуратни са, обикновено дават само около минута или няколко минути отклонение на година.

За перфекционистите механичните часовници са предпочитаният вариант. Те са направени минимум от 130 индивидуални компонента. По-трудни са за обслужване. Ако искаме часовникът да работи перфектно, не трябва да забравяме да го навиваме. Изключение правят случаите, в които часовникът има самонавиващ се механизъм, задвижван от силата на гравитацията при движенията на китката. Не трябва да забравяме, че механичните часовници подобно на луксозните автомобили се нуждаят от смазване на всеки няколко години, за да работят оптимално.

Противно на някои разпространени схващания, т. нар. скъпоценни камъни, използвани в механизма на часовника, не са толкова важни. Те нямат стойност на скъпоценни камъни, тъй като обикновено са малки синтетични рубини, използвани на няколко ключови места в механизма заради ниското си ниво на фрикция. Не струват много и не добавят стойност към часовника. В стандартен часовников механизъм се използват минимум 17 камъка.

По-хубавите часовници се изработват от стомана, 14- или 18-каратово злато, от платина или пък в комбинация от някои от изброените материали. Всеки метал носи специфични характеристики. Златото например е по-меко от стоманата и би могло да се надраска по-лесно. Въпреки това е най-често избиран материал заради ефекта, който създава. Платината също е често използван материал от престижни марки, тъй като е най твърдият и най-редкият от всички цветни метали. Неръждаемата стомана и титаният са издържливи метали, които се ползват за направата на спортни часовници и ръчните им верижки.

Каква е цената

Трябва да е по джоба ни, естествено. Добре е да знаем, че цената невинаги зависи от материалите, използвани за корпуса, верижката и циферблата. Често 50 до 75 % от цената на часовника се определя от неговия механизъм. При часовници с допълнителни функции броят на частите, които се използват за направата на механизма, може да достигне до 600. Огромното количество труд, вложено за сглобяването на механизма от толкова много малки частици, има определящо значение за крайната цена на часовника.
Какви са функциите на часовника

Интересуват ни дотолкова, доколкото знаем точно за какво купуваме часовника. Освен основната функция, която се изразява в измерване на времето, повечето часовници предлагат различни екстри. Хронографите имат секундомер. Часовникът може да е снабден с аларма, може да измерва времето в две различни часови зони, да показва различните фази на луната и т. н. Затова преди да купите, преценете за какво точно ви трябва часовникът и на каква цена бихте могли да го получите.
Стабилност и надеждност

Надежността е основен фактор за един часовник. Един спортен часовник например трябва да бъде водонепроницаем. Стандартът е часовникът да може да издържа до 50 метра, но повечето добри часовници са резистентни на вода до няколкостотин метра. Такъв часовник трябва да издържа на големи височини, да е устойчив и при екстремни температури.
Гаранция на часовника

Всеки производител предлага някакъв гаранционен срок на продукцията си. Обикновено гаранцията е около година. Има компании обаче, които предлагат гаранция за няколко години. Когато купувате часовника, уверете се, че го получавате в оригиналната му опаковка, заедно с всички информационни материали. Прегледайте и документите за гаранцията. Попитайте непременно за сервиз и поддръжка на часовници. Това е много важно.

Скъп или евтин часовник

Открай време престижът и елегантността вървят ръка за ръка със скъпия часовник. В наши дни обаче напредналите технологии дават възможност да се сдобиете с акуратен ръчен часовник на символична цена или дори като безплатен сувенир или промоционален подарък, който ще намерите в… пакетчето чипс. Въпреки това часовникът е съхранил функцията си и на едно функционално бижу. Истината е, че часовник на стойност над 300 лв. може да се смята по-скоро за бижу, отколкото за уред за измерване на времето.

Някои казват, че часовници на са добра инвестиция. Други оспорват с тезата, че много класически часовници се продават на доста по-висока цена от тази, на която са закупени. Като цяло обаче часовниците рядко са добра финансова инвестиция. При това тя е добра само за хора, които имат късмет и настина разбират от това.

Един пример. «Омега спийдмастър профешънъл», купен през 1969 г. за около 300 долара, днес се продава в добро състояние за около 1000 долара. На пръв поглед часовникът е утроил стойността си през годините. Дали обаче наистина е така? Базирани на потребителския ценови индекс в Щатите, 300 долара през 1969 г. отговарят на 1410 долара днес. Така че ако часовникът струва днес 1000 долара, това означава, че на практика вие можете да си възвърнете около 70 % от тогавашната му стойност.

С други думи – повечето часовници са обезценяващи се инвестиции, т.е. те ще изгубят, а няма да спечелят от стойността си с времето. И все пак, ако ги поддържате добре, стойността им ще е достатъчно висока, за да може цената, която ще платите, да се окаже приемлива.

Източник : http://chasovnici.info 

Вашият коментар

Filed under Часовници

Маркови часовници

Може би едни от най-купуваните модели часовници въобще са мъжките часовници. Наблюденията са, че мъжете носят повече този аксесоар, отколкото жените. Всички фирми, които произвеждат часовници в миналото и в днешно време наблягат повече на мъжки часовници, отколкото на дамски часовници, детски или унисекс модели часовници. Мъжките часовници са доста разнообразни по стил – има спортни, елехантни, класически, официални и ултра тънки мъжки часовници. В България най-разпространената марка мъжки часовници е марката Casio, а може би най-купуваната серия са мъжките модели от серията Casio Edifice. Това са наистина здрави и надеждни часовници, снабдени с хронограф, фосфор по стрелките и датници, Някои модели от серията Edifice имат и измервателни уреди. Мъжките маркови часовници са масово купувани. Може би много малко мъже не носят въобще на ръката си часовник, докато сред женското съсловие има много жени, които не обичат и не носят дамски часовници.
По принцип масово мъжките маркови часовници са произведени от стомана или по точно неръждаема стомана, а стъклата на часовниците са от минерал или сапфир стъкло. Механизма при Мъжките часовници е само няколко вида измежду хилядите марки, които се предлагат на пазара. За японските мъжки часовници най-често срещания механизъм е Miyota. За швейцарските часовници механизмите са няколко модела Ronda или ETA.
Мъжките часовници са едно незаменимо и даже бих казал задължително бижу и аксесоар за един мъж. Часовника на ръката на мъжа показва какъв е статуса му в обществото, а марката показва какви са финансовите му възможности. И не само красивите автомобили красят човека и издават социалния му статус – това показват и часовниците.

Източник на статията за маркови часовници   :   http://www.markovichasovnici.blog.com

Вашият коментар

Filed under Casio, Часовници

Тенденции при Мъжките часовници

Покупката на забележителен часовник е проява не само на добър вкус, а и на мъдрост. В това изкуство няма „сезони“ – всяка година има нови предложения, но старите продължават живота си. Историята на един часовник може да бъде проследена през много поколения.
Новите часовници носят класически елемент и отговарят на утвърдените традиции на всяка една от компаниите.

Vintage
Tрадициите са повече от богатство и красота. Елитните марки имат свои вековни архиви, от които да черпят спомени, да претворяват образи и по които да подобряват технологии и очертания.

Черно
Този цвят е все по-модерен при мъжките часовници – още от времето в който започна да го носи Джони кеш, Човека в черно. Стрелките, маркерите, скалите, каишката – всичко е тъмно и загадъчно. Покритията му могат да бъдат PVD или DLC, които го правят по-издръжлив. Допълнителен стил придава гравираният метал, черната кожа и карбоновите фибри.

Квадрат
Още от времето, когато Cartier предлагат своя Santos-Dumont през 1911 г., квадратният мъжки часовник е проява на великолепен стил и през последните години те не спират да бъдат на гребена на модната вълна. Той е изключително подходящ за райета и пури.

Керамика
Керамичните изделия са така трайни, че често надминават стоманата. Те не ръждясват, не гният, не се драскат, издържат на големи температурни промени и влага, не предизвикват алергии (хипоалергенни са) и, за всеки случай, са бронебойни. Те могат да бъдат във всеки цвят и с всяко покритие.

Розово злато
То е по-малко бляскаво от жълтото, но напоследък е особено популярно. Среща се и при спортните часовници, и съчетава прекрасно блясък и стил.

Източник на статията за мъжкичасовници : http://www.majkichasovnici.blog.com и сайта http://www.timex-bg.com/mans.php

Вашият коментар

Filed under Casio, Часовници

Мода при дамските часовници

Днес модата на часовниците е също толкова актуална както модата на дрехите или другите аксесоари.Тендинциите при избора на дамски часовник се сменят почти всеки сезон като ни прелагат да изберем най-различни стилове и форми. Не е необходимо да следвате всички тенденции, достатъчно е да знаете основните линии и мотиви за да изберете модел , който съответства на вашите предпочитания. А лятото е най-подходящо да демонстрирате новия си луксозен часовник.

Кои са най-модерните женски часовници?

В много представителни колекции може да забележите модели с доста голям диаметър на корпуса. Склонността към увеличаване на габаритните размери беше забелязана още миналия сезон и както виждаме тя с успех продължава и през текущия сезон .Масивните, дори малко груби женски часовници особено трогателно стоят на деликатните китки на жените. Как да творят в контраст е привелегия на известните дизайнери Roberto Cavalli, Michael Kors, Jacques Lemans и Dolce & Gabbana.Тези, които са наясно с всички модни тенденции, отбелязват, че ярките богати цветове, съчетани с кристали безусловно избутаха кризисното настроение от последните сезони. Ярките каишки и циферблати, кристали с всички цветове и най-неочаквани цветови комбинации могат да се намерят в почти всяка марка женски часовници. Водещ дял в ярките цветове имат марки като: Emporio Armani, Жак Lemans, Swatch, Esprit Collection, Moschino, Tommy Hilfiger и много други. Черното и бялото са все още валидни ,но днес са особено популярни total white и total black. Орнаментите на циферблата заслужава специално внимание. Мотивите са заимствани от флората и фауната – друга тенденция на сезона. И колкото по-сложен модел, по-добре!

Кожената каишка е класика в модата на дамските часовници. Но напоследък, на пиедестала са гривни, и най-невъобразими форми и различни материали. За каишката и гривните, дизайнери избират: кожа, включително и от щраус и скат, змия и крокодил, перли, керамика, сатен, силикон, гума, плат, или се комбинират различни видове (например, Dolce & Gabbana).

Moschino марка въведе нови модели “на плат”, които предизвикахаа сензация. Emporio Armani и Fossil създадоха дамски часовници с различни звена за каишката, Salvatore Ferragamo и много други дизайнери създадоха цяла поредица от модели със сменяеми каишки.

Часовници с висулки – мегапопулярна нова тенденция. Имайте предвид факта, че избирайки готови гривни и различни висулки, можете да създадете свой собствен уникален модел!

Източник на тази статия за дамските часовници – http://www.damskichasovnici.blog.com

Вашият коментар

Filed under Casio, Часовници

Подаръци – мъжки часовници и дамски часовници

Мъжки часовници

Мъжки часовници

Декември, макар и зимен месец, вероятно е любим на много от нас, тъй като независимо от възрастта, и малки, и големи по традиция получават подаръци за Коледа и Нова година. С настъпващите обаче Коледни и Новогодишни празници нараства и еуфорията от избирането на подаръците за любимите ни хора. Най-големият проблем се оказва да измислим най-подходящия подарък и на най-изгодната цена, която да съответсва и на бюджета ни. Нещо по-различно и оригинално от традиционните подаръци като дрехи, козметика, бижута и др. е да подаряваме часовници. Мъжките часовници и дамскитечасовници са много стилен аксесоар, на който би се зарадвал всеки мъж и всяка жена. Що се отнася как да изберем подходящия по визия часовник трябва да се съобразим с вкуса и стила на човека, за когото е предназначен. Когато става дума пък да се съобразим с определени финансови средства, които имаме възможност да отделим, трябва да се спрем на този ценови клас часовници, който ни устройва, и след това да се насочим и към визията на часовника. Най-удобно и спокойно, независимо от времето на денонощието, можем да разглеждаме богатото разнообразие от марки и модели мъжки часовници и дамски часовници в интернет пространството, като посетим онлайн магазин за часовници. За предпочитане е, когато сме решили да изненадваме някой, като му подарим часовник е да изберем маркови часовници. Има доста известни марки часовници на достъпни цени, които предлагат разнообразие от модели на оригинални мъжки часовници и оригинални дамски часовници. Часовниците се съпътстват с гаранция и луксозна кутийка с логото на марката, което ги превръща в надежден, стилен и оригинален подарък, с който можем да зарадваме своята половинка, роднини или приятели за предвтоящите празници.

2 коментара

Filed under Casio, Часовници

Мъжките часовници швейцарско производство

Асоциациите, които си правим, когато чуем държавата Швейцария, са основно три: шоколад, банки, часовници. Действително швейцарските часовници са световноизвестни със своето качество и точност. Това се определя от дългогодишните традиции на страната в часовникарството. Не случайно в Швейцария се намира и най-престижната академия по часовникарство в света. Съществува богато разнообразие от швейцарски марки часовници, като ценовия диапазон варира с голяма амплитуда. Това означава, че да притежават швейцарски часовници могат да си позволят не само богатите купувачи, но и тези от средна класа. Все пак известната фраза швейцарска точност и качество остава да важи не само за швейцарски часовници от висок клас, но и за тези от среден клас. В България естествено по-масови са швейцарски часовници от среден клас. Взависимост от финансовата Ви възможност имате голям избор на модели швейцарски марки, независимо дали търсите мъжки часовници или дамски часовници. Ако стила Ви е по-елегантен чудесен избор на мъжки часовници или дамски часовници би била марката Continental, а ако търсите нещо по-спортно и разчупено добър избор е да се насочите към марка Swatch например. Най-често швейцарските часовници имат механизъм ETA и Ronda, като това са и най-големите производители на часовникови механизми в Швейцария. Без значение от марката като цяло бихте зарадвали себе си или ваш любим човек с избор на швейцарски часовници. Разгледайте и си избетере подходящия модел от голямото разнообразие на мъжки часовници и дамски часовници.

Вашият коментар

Filed under Casio, Часовници